Stall Västergården - turridning på Öland Välkommen till turridning på Öland Säljer bra foder till häst, hund och katt Välkommen till turridning på Öland Alternativbehandling på häst Bra länkar för hästfolk Komplett prislista för våra tjänster Kontakta Stall Västergården Referenser från kunder Ansvarig för turridningen på Öland Hästarna för turridning på Öland
 
BEHANDLING


Hur tänker jag vid en behandling och vilka metoder används?Jag ser helheten vilket betyder att jag jobbar inifrån och ut, nerifrån och upp på hästen. Obalanser kommer inifrån, tarmproblem behöver inte synas i träcken, hästen kan ha en krokig ländrygg, framskjuten bog och ett sänkt bäcken. Rätar jag nu upp bäckenet och inte gör något åt magen så kommer problemet att kvarstå. Felaktiga hovvinklar kan medföra smärtproblematik i exempelvis nacke och hals och bog, gör man inget åt hovarna utan släpper på spänningar i nacke och hals så kvarstår problemet. Hästen kan naturligtvis skada sig i hagen som sträckning/strykning, sparkar eller annat och då får man givetvis utgå från det också.

Ytterligare problematik som jag jobbar med är hormonstörningar på sto och valack, beteendestörningar som t.ex. krubbitning och vävning. Behandlar med akupressur, healing, mobilisering, klassisk massage, energimedicin helt enkelt. Inget dragande, slitande, bara lugna fina händer som med små medel gör stora förändringar. Hästarna älskar behandlingen.


Vid invärtes problematik kollas detta med hjälp av mananalys för att lokalisera obalanserna som då behandlas med energimedel och örter.
Vidare kollar jag utrustningen om den sitter som den ska, hjälper till med foderrådgivning. Tar emot hästar för kortare och längre uppstallning för vidareutredning. Har du ytterligare funderingar så hör av dig.

Behandlar ej:
Dräktiga ston, hästar med infektioner, feber, smittsamma hudåkommor, smittsamma sjukdomar.
Alternativa behandlingar är inget istället för veterinärbehandling men är ett mycket bra komplement av två olika världar.

Naturligtvis är jag ansvarsförsäkrad och medlem i Skandinaviska förbundet komplementärmedicin. Jag har tystnadsplikt.

 Webproduktion: Öland på Internet AB